Qui som

Qui som?

La Coordinadors SOS Menjadors Escolars Públics pretén aixoplugar sota seu famílies d’alumnes, sindicats d’estudiants i de docents, altres entitats i ONG’s vinculades al món educatiu i organitzacions compromeses amb la justícia alimentària i amb la qualitat alimentària dels menjadors escolars.

 

 

 

Com funcionem?

Som una organització horitzontal on la presa de decisions es realitza de manera assembleària. Les entitats que s’adhereixen a la Coordinadora SOS Menjadors Escolars Públics disposen de veu i vot a l’assemblea (cada vegada que és convocada) i poden participar de l’organització del dia a dia a través de la participació més activa dins el Grup Motor. La única norma que hem establert per poder formar part del Grup Motor és assumir el compromís, com a entitat, de destinar un representant que de manera presencial participa activament en totes les trobades i s’implica en les tasques que el GM decideix.

 

Grup Motor

En l’actual fase inicial d’organització de SOS Menjadors Escolars Públics, la coordinadora està impulsada des d’un Grup Motor on i són integrades organitzacions com la Xarxa de Consum Solidari, l’Assemblea Groga, el sindicat de docents USTEC, la plataforma Escoles Bressol Indignades, Justícia Alimentària a Catalunya, i diferents associacions de famílies o col·lectius vinculats als treballadors/es de l’espai de migdia. Simultàniament altres organitzacions sindicals, federacions i associacions d’AMPA/AFA i entitats implicades amb la sobirania alimentària o la qualitat alimentaria participen en les trobades internes o estan al dia de les propostes que es treballen des d’aquest Grup Motor.

A través del nostre espai WEB es va actualitzant el nombre d’entitats que han sol·licitat l’adhesió a SOS Menjadors; http://sosmenjadors.cat/entitats-adherides/

Qualsevol organització de l’àmbit educatiu pot formar part del Grup Motor si comparteix l’ideari i objectius de la coordinadora i si els seus òrgans de decisió acorden donar el seu suport efectiu i públic.

 

Projecte principal

Com a projecte principal i de gran abast tenim per propòsit aprovar abans de finalitzar el primer trimestre del 2019 un redactat d’ILP sobre l’Espai de Migdia als centres escolars de titularitat pública, el registre de la proposta de llei al parlament de Catalunya i la consegüent creació de la corresponent Comissió Promotora de la ILP, en la que ha d’estar representada la pluralitat de la comunitat educativa.